onsdag 4 augusti 2010

Rulltårta a la Morotskaka

Ugn 175 grader
ca. 25-30 min (osäker på exakt tid, men testa med sticka)

4 ägg
350g rivna morötter
2 1/4 dl olja (evt något mindre om smeten verkar lös)
4 ½ dl vetemjöl
4 ½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
Grädda i långpanna med bakplåtspapper under.

Fyllning:
100g färskost
45g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Viktigt att färskost och smör har samma temperatur (rums), annars kan det bli klumpar.

(Ska väl inte göra någon hemlighet av att jag gjorde dubbel sats med fyllning.)

Ett tips också; efter man rört ihop fyllningen låt den gärna stå svalt och bli lite fastare så är den enklare att breda ut och det blir lättare att rulla tårtan.
Kan ju säga också att tårtbotten ska svalna innan man gör rulle av den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar