Ugn 200 grader
ca. 15 minuter
150g smör, rumstempererat
1 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ägg
ca 3 dl röda vinbär, gärna nyplockade förstås
1½ dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör, smält
Rör ihop smör och socker. Blanda bakpulver med mjölet och tillsätt. Rör i ägget.
Bred ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd långpanna (20x30cm).
Sprid ut vinbären över botten.
Blanda havregryn, socker och vaniljsocker och blanda sedan ytterligare med det smälta smöret.
Fördela toppingen jämt över vinbären.
Grädda kakan och låt den sen svalna.
Receptet kommer från den fantastiskt trevliga tidningen "Hembakat" (nytt nummer ute nu 31Aug), men i orginalreceptet används 2 dl lingonsylt istället för vinbär. Om man hellre vill testa det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar